Klubbens historia

1975 – blev Tensho Karate Klubb, efter en prövotid, officiella medlemmar i Svenska Budo Förbundet och riksidrottsförbundet. Ghulam Mughal graderas till svart bälte 1 dan.

1977 – sökte man, som ett naturligt steg i klubbens utveckling, medlemskap i IKGA (International Karate-do Goju-kai Association). Samtidigt införde man IKGA´s gällande regler för graderingar och graderingskrav.

1979 – börjar man att tävla. Tävlingsformen var Kumite (fight) och Kata, och på landets första riksmästerskap i Goju-kai utmärker sig Slawomir Grodski och Dick Mughal sig genom att ta varsin bronsmedalj.

1980 – Ghulam Mughal tvingas på grund av organisationsbytet till IKGA att göra om sin svartbältesgradering. Detta för att få sin grad godkänd inom den nya organisationen.

1983 – skjuter tävlingsverksamheten fart på allvar. Allt fler börjar tävla, och med det kommer också framgångarna. På herrsidan är det Dick Mughal som svarar för den stora medaljskörden och på damsidan är det Jana Särman.

1985 – Tensho Karate Klubb gör ”rent hus” Goju-kai SM i Eskilstuna genom att lägga beslag på åtta av tävlingens tolv medaljer. På damsidan var klubben helt överlägsen och tog genom Jana Särman, Helena Persson och Maria Kovocic samtliga medaljer. På herrsidan svarade Dick Mughal för två bronsmedaljer.
Ghulam Mughal tar detta år sin andra dan svart bälte och direkt från Japan, av Gogen Yamaguchi erhåller internationellt certifikat för chefsinstruktörer.

1988 – Ghulam Mughal graderas till tredje dan och erhåller titeln Sensei. Stefan Krisping graderas till svart bälte 1 dan.

1989 – deltar, från Tensho Karate Klubb, Stefan Krisping, Mustapha Kertam och Jonas Magnusson i det svenska lag, som genom att besegra Schweiz i finalen, vinner EM-guld.

1990 – Shihan Ghulam Mughal graderas till svart bälte fjärde dan och Jan Göransson graderas till svart bälte 1 dan.
Tensho Karate Klubb firar sitt 15-års jubileum med en uppvisning i slottvångsskolans gymnastikssal inför ca 200 åskådare.

1991 – är det dags att bredda verksamheten. Träningen som tidigare hade varit öppen för alla som fyllt tolv år skulle nu också innefatta en barngrupp 7 – 12 år. Barngruppen startade i augusti under Shihans ledning.

1992 – Tina Hökebro, Roger Lindström, David Sarenvik och Jan Göransson startar klubbtidningen – YOI.

1995 – Det ”stora” jubileumsåret – TENSHO KARATE KLUBB 20 ÅR.
Klubben får sitt första kvinnliga svart bälte, sempai Camilla Johansson.

1997 – Shihan Ghulam Mughal åker till Ungern och graderas till 5 dan.

1998 – Stefan Krisping graderas, i Karlskoga, till svart bälte 3 dan och tituleras nu – Sensei.

1999 – Tensho KK flyttar ut från Slottvångsskolan och in i Idrottens Hus där de delar lokal med brottarna.

2000 – På tävlingsidan var klubben mycket framgångsrika under året. Bl.a tog man silver i J-SM för lag .kumite och två individuella guld, Hampus Grahn -80kg och Ralf Djurberg -75kg. Både Hampus och Ralf blev uttagna till landslaget.
Goju kai Japan jubilerade 50 år och shihan Ghulam Mughal och sempei Nettan reste dit för att deltaga i festigheterna och i det läger som anordnats.

2001 – Tensho kk fyllde 25 år under 2000. Av den anledningen hölls en stor uppvisning på Idrottens Hus med ca. 400 åskådare.
På tävlingsidan lyckades kumitelaget bli 3:a senior SM för herrar. Hampus Grahn representerade svenaka landslaget i EM på Cypren.
Under året tränade 117 medlemmar.
.
2002 – Klubben fick tre nya C-licens insruktörer när Åsa, Anette och Salale blev godkända av budoförbundet efter avslutad utbildning.
Årets europaläger hölls i Wien, östrrike. Under lägret graderades Sensei Stefan Krisping till 4 dan och Åsa Jungehag Göransson till 1 dan (klubbens andra kvinnliga svartbälte). Ralf Djurberg deltog för Sverige i Finska öppna. Han blev 3:a i öppen klass och var med i kumitelaget som kom 2:a.
I centrum karate cup blev tensho karte klubb utsedd till bästa klubb efter att barn och juniorer tagit inte mindre än 16 medaljer.
På goju kai EM placerade sig Annete Pauldrach 3:a i kumite damer.

Under året har klubbens instruktörer varit ute och hållt träningar på skolor och även en uppvisning på ”Bjuvs Burnouten”.

2003- Under det internationella i courtmayeur, Italien graderades Jan Göransson till 3 dan sensei och Daniel Pålsson till 2 dan.
Daniel Pålsson gick domarkurs och blev godkänd katadomare.
Yasmine Benabdesselam fick under tävlingen ”Centrum karate cup” utmärkelsen Bästa prestation flicka år 2003.

2004- Daniel Pålsson och Jesper Holmqvist blev godgända C-licens kumite domare.
Ralf Djurberg representerade Sverige i EM i Kroatien.
Tensho karate klubbens barn tog 13 medaljer i kodomo cup i Göteborge.
Shihan Ghulam Mughal deltog som instruktör i ett internationellt träningslager som WMAS(World martial art society) arrangerade i Helsingborg.
Alexander Svensson och Mohammed Salale tog vars ett brons på J-SM.

2005
För första gången ges möjligheten att bli stödmedlem i Tensho kk. Stödmedlemmarna får ett månadsbrev med information om klubbens verksamhet som tack för sitt stöd.

Under verksamhetsåret blev det stora framgångar på tävlingssidan.
Vid SM i Sunne blev Jesper Holmqvist svensk mästare i kumite -65 kg.

Vid junior SM i Jönköping blev Mohammed Salale svensk juniormästare i kumite -75kg och Björn Myrberg tog hela två SM-medaljer, silver i kumite öppen klass och brons i kumite -75kg.

Vid Goju Kai VM i Holland hade klubben åtta representanter i den svenska truppen.
Björn Myrberg, Adam Bermhagen och Noor Benabdesselam lyckades ta vars en medalj.
Björn och Noor tog brons i kumite och Adam silver i kata.

Sammantaget blev årets medaljskörd 27 guld, 24 silver och 38 brons.

2006
Ghulam Mughal Shihan var i Indien och Pakistan under en månad som inbjuden tränare. Bl. a höll han träning på ett läger för över 600 svartbälten.

Tävlingsframgångarna fortsatte. En duktig skara juniorer och barn samlade ihop 25 guld, 15 silver och 24 brons vid årets tävlingar.

På träningssidan fick höggraderade specialträning av judoinstruktören Jan Ström. Det tränades fallteknik, svep, låstekniker och kast. Det var tre mycket uppskattade pass.

Vid WMAS galauppvisning på Idrottens Hus deltog klubben med två katauppvisningar.

2007
Under året har det tävlats en del.
Vid SM i Eslöv tog klubbens juniorer 3 guld och 3 brons. På seniorsidan blev det 1 silver.
När Tensho deltog i Bushido Open slutade juniorerna som andra bästa klubb i tävlingen. Seniorerna slutade som tredje bästa klubb. Ett bra resultat med tanke på det låga antalet tävlande ifrån klubben.
Vid Goju Kai EM i Bern, Schweiz. Hade Tensho nio deltagare med i den svenska truppen. Klubbens deltagare stod för 12 av de svenska medaljerna (1 guld, 6 silver, 5 brons).
Vid Centrum karate cup tog klubben 3 guld, 1 silver och sju brons. Yasmine Benabdesselam blev vald till tävlingens bästa tjej.

Vid årets ”Sverige läger” för alla över 3 kyu inom alla stilar var Ghulam Mughal Shihan en av instruktörerna. Han representerade Goju och instruerade tillsammans med höga instruktörer från andra stilar.

Årets absoluta höjdpunkt var årets Eldsjäl gala i TV4. Ghulam Mughal Shihan var en av 20 nominerade till galan. Efter att juryn sagt sitt var han en av de tre finalisterna som belönades med stipendie och diplom.

2008
Klubben har under flera år deltagit i Helsingborgs städdagar. Vid årets städdag var trettio av klubbens medlemmar engagerade i arbetet med att städa upp kring Ringstorp.

I vanlig ordning har det varit en hel del tävlande. Vid årets Bushido Open tog klubben 13 guld, 2 silver och 8 brons. Sempai Yasmine Benabdesselam stod ensam för fyra guld.

Tre av klubbens medlemmar, Ralf Djurberg, Elin Andersson och Ahmed Salale blev uttagna till Skånelaget. Vid regions SM där de var med och tävlade för Skåne tog Ralf guld med kumitelaget, Elin tog guld i kumite (viktklass) i både junior och senior tävlingen. Ahmed tog silver i kumite i sin viktklass.
Senare under året var de med Skånelaget i Belgien och tävlade.

Vid SM tog Sempai Yasmine guld i kata juniorklassen och guld i kumite juniorer -59kg.
Sempai Elin Gärdenfors tog brons i kumite seniorer -55kg.

När höstterminen skulle starta hade klubben flyttats till nya lokaler i Idrottens Hus källarplan. En lokal som endast disponeras av Klubben.

Shihan Ghulam Mughal deltog vid den internationella tävlingen EMG (European masters game). Tävlingarna är indelade i åldersklasser och Shihan tog guld i både Kumite och Kata för deltagare äldre än 60 år.

I december åkte Shihan till Japan för att träna tillsammans med Saiko Shihan och även för att se på karate VM.

2009
Under en vecka var Shihan i Barcelona för att hålla träning (karate, yoga, fys) vid en stor företagskonferens.

I april arrangerades en överraskningsfest för Shihan som fyllde 70 år. Ett 80-tal gamla och aktiva medlemmar hade samlats på Idrottens Hus i foajén, där mat och dryck dukats upp, för att gratulera Shihan.

Årets IKGA-läger var i Portugal. Där graderades Sempai Yasmine Benabdesselam och Sempai Elin Andersson till 2:a dan (Ni Dan). Därmed blev de klubbens första tjejer att nå andra graden på det svarta bältet.

Vid Goju Kai VM i Sydafrika var Shihan på plats. Han ingick i tävlingens technical board. Detta var Goju Kai:s 5:e VM.